Everytrail

Trailrunning

Zomaar een paadje

Afgelopen weekend zat ik weer eens te googlen op het internet, om een paar leuke routes te vinden in mijn eigen omgeving. Het liefst bewegwijzerde trail-routes, maar ja… da’s een contradictio in terminis. Want het leuke van trails is natuurlijk genieten in de natuur en maar zien waar je uitkomt. Maar deze nog zeer beginnende wannabee trailrunner wil graag korte routes lopen en het liefst ook nog de weg terug vinden naar huis.

Een vennetje

Tijdens dat googlen kwam ik de app Everytrail tegen. Een app om je route mee te kunnen opnemen, waarbij de onderweg genomen foto’s toegevoegd worden aan die route, zodat je op internet precies kunt zien waar je bent geweest en wat daar voor moois te zien is. Dat leek me wel wat en dus downloade ik die app en was het plan om het binnenkort eens uit te proberen.

Langs het maisveld

Daarom liep ik vanmiddag het bos in Waalre in. Gewoon zonder enige voorbereiding over welke route dan ook. Links een paadje in, rechts een heuveltje op, daar rond een vennetje en hier langs een maisveld. De zon brandde fel en het luie zweet kwam er behoorlijk uit. Denk je lekker in de schaduw te lopen in het bos, mooi niet! Af en toe stond ik stil voor een foto en daarna liep ik weer rustig door. Vandaag ging het om genieten en op de looptechniek letten, tempo was totaal onbelangrijk. Na een uur en 8,5km had ik het beginpunt weer gevonden en zette ik mijn garmin en de app stop.

Maar ja, dan ga je de route uploaden op je computer en dan blijkt dat Garmin netjes zijn werk heeft gedaan, maar dat de app totaal niets gedaan heeft. GPS niet gevonden…. Tsja, gelukkig hebben we de foto’s nog ๐Ÿ™‚

7 gedachtes over “Everytrail

  1. Ja, trailrunning is het mooiste dat er is!! Misschien een keer meedoen aan een trail?
    Tip: 06-05-2012: Salomon Koning van Spanje Trail, Gulpen, 10,8 of 28,8km.
    Of anders in de Ardennen natuurlijk…

  2. Zelf gebruik ik de app runtastic. Werkt geweldig…. al kan ik me voorstellen dat er niet overal in het bos verbinding mogelijk is! Je kan wellis waar geen foto’s in de app plaatsen, maar krijgt wel een leuk overzicht van je afstand, route, snelheid e.d. Foto’s maak ik onderweg overigens wel met de iphone, maar die staan dus los van de app.
    Succes met je verdere trainingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s