Wie te geloven??

Uncategorized

Afgelopen vrijdag had de fysio het over een vastzittende heup. Zou goed moeten komen met stukje rust, oefeningen, losmaken door een masseur en zorgen voor een goede rompstabiliteit. Ik was blij met zijn diagnose, wat betekende dat het niets echt ernstigs was en ik op een laag pitje toch verder kon lopen.

Vandaag had ik een afspraak bij de masseur. Iemand die ik al langer ken en waar ik op het gebied van spieren toch wel veel vertrouwen in heb. Hij luisterde naar mijn klachten, duwde mijn been in allerlei hoeken, ik moest tegendruk geven en zijn conclusie was: overbelasting vanaf de hamstrings. Hij vroeg welke oefeningen ik deed en hoe. En ja, als ik ga terugdenken, dan doe ik sinds zo’n 6 weken extra oefeningen voor die hamstrings, met gewichten. De oorzaak zou daar kunnen liggen dus. En door de pijn met het lopen heb ik wel het lopen op een laag pitje gezet, maar de oefeningen niet. Conclusie: voorlopig even stoppen met de oefeningen en kijken of daardoor de pijn inderdaad minder wordt.

Om een slijmbeursontsteking uit te sluiten, had ik vanmiddag een afspraak bij de huisarts. Hij was er zelf niet, een vervanger wel. Ook hij boog mijn been in verschillende hoeken, gaf tegendruk en trok een conclusie. Met zijn conclusie was ik het minst blij en eigenlijk geloof ik er ook niks van. Hij begon er over dat het misschien een beginnende artrose zou kunnen zijn, maar dat zou alleen echt aan te tonen zijn met foto’s. Niet nodig op dit moment meende hij. En dat meen ik ook, voor zover ik het kan beoordelen, zijn het echt de spieren, en zijn het niet de botten die over elkaar schuren. Nee, voor artrose ben ik op dit moment niet bang.

Maar de vervanger gaf ook aan dat de spieren en pezen rondom de heup waarschijnlijk ontstoken waren. Daarvoor schreef hij een ontstekingsremmer voor en het advies om rust te houden. Als ik de bijsluiter lees van die ontstekingsremmer, word ik niet blij, maar ik ga ze toch slikken in de hoop dat de pijn daardoor idd verdwijnt.

3 specialisten dus, 3 diagnoses……

Ik ga er gewoon de dingen uitpikken die ik wil horen. Alle 3 hebben ze het over een stukje rust, dus daar kan ik niet omheen. De komende dagen loop ik dus idd niet, maar afhankelijk van hoe de heup zondag aanvoelt, ga ik toch een stukje lopen. Eigenwijs?? Ongeduldig?? Tja…. dat kan ik niet ontkennen…

Advertenties

7 gedachtes over “Wie te geloven??

  1. Een menselijk lichaam is qua techniek zijn tijd ver vooruit. Alleen jammer dat er geen display opzit waar je de storing op kunt aflezen. Daarom krijg je die verschillende diagnoses;-(

  2. Balen zeg. Als je bij klachten ook nog een 3 verschillende diagnoses te horen krijgt zaait dat alleen maar extra onzekerheid. Sterkte, herstelse en probeer te luisteren naar je lichaam en gevoel. Ik weet dat het o zo moeilijk is.

  3. He, wat vervelend allemaal weer, en ook zo onduidelijk.
    Inmiddels alweer een dikke week verder, dus hopelijk was rust alleen toch al groot deel van de oplossing?

  4. Waardeloos zeg dit soort verschillende diagnoses. Inderdaad is het beste om er zelf het beste uit te pikken en dit toe te passen. Je voelt je lichaam tenslotte het beste zelf. Weet als geen ander hoe onrustig je kunt worden van niet lopen, maar ooit….. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s