Koning van Spanje 2012

Uncategorized

Er zijn niet veel zondagen waarop mijn wekker om 7 uur afgaat ,dan moet er wel iets heel speciaals zijn. En de Koning van Spanje is zo’n speciale gelegenheid. De afgelopen dagen was het weer al nauwlettend in de gaten gehouden, want de voorspellingen waren niet echt best: regen, regen en nog meer regen en juist precies in het puntje van Zuid-Limburg waar deze mooie loop gehouden zou worden.

Maar ja, als we ergens niets aan kunnen veranderen, dan is het wel het weer. En daarom gingen we vandaag vol goede moed en heel veel zin naar het zuiden. Manlief en ik pikten Kitty op bij de carpool en na een uurtje waren we in Gulpen. De auto moesten we op een drassig weiland parkeren, en meteen werden de opmerkingen over eruit getrokken worden door een tractor al gemaakt. Uiteindelijk koste het wel wat moeite, moesten we 4x een aanloop (?) nemen met de auto, maar kwamen we er toch op eigen kracht weer uit.

Na een kop koffie, een broodje en het ontmoeten van een aantal mensen, werd het tijd om ons klaar te maken voor het rennen van een rondje in de “bergen” van Gulpen.

Ik wist nog van vorig jaar dat de start niet makkelijk was, niks even eerst opwarmen met een stukje heuvelaf, nee meteen omhoog in het weiland, klein stukje asfalt en daarna een ander kletsnat weiland in, in een lang lint achter elkaar. Omhoog, omlaag, weer omhoog en het bos in, springend over boomstammen, slingerend over een smal pad, lekker stukje omlaag en dan pats, lig je plotseling languit in de modder. Het werd even glad blijkbaar 🙂 En glad zou het op sommige stukken blijven. De limburgse klei was af en toe spekglad en als je dan geen goede trail schoenen aan hebt, was het glibberen en glijden over de paden. Gelukkig dat we de schuld aan de schoenen konden geven!

En toen was daar die ene afdaling, er stond al een vrijwilliger om ons te waarschuwen dat het hier heel glad was, zeker het laatste stukje. Oke…. hier was het echt uitkijken dus. Het 1e stuk was glijden, evenwicht bewaren en vooral heel goed kijken waar je je voeten neerzette en af en toe een boomstammetje, tak, paaltje wat er maar op je pad kwam, vast te grijpen. Dat stuk ging nog….. En toen kwamen we dus bij het laatste stukje… *slik*….. Deze held zag het niet zitten en ging erbij zitten. Even een stukje op m’n kont omlaag om bijna in het prikkeldraad te belanden, maar gelukkig stond daar bikkel Kitty die me op de been hield.

En toen de laatste beklimming, we kenden de route nog een beetje van vorig jaar. Eindelijk weer een stuk verhard, heuvelop. Pff, zwaar op dat moment, maar het bier stond al op ons te wachten, dus nog 1x aanzetten, nog 1 beklimming en daarna nog 1 afdaling, uitkijken voor alle stenen en steentjes, een bochtje naar rechts en het weiland in, waar we ook gestart waren. De laatste meters onder de toejuichingen van degenen die al voor ons over de finish waren gegeaan. Een biertje en een stuk vlaai waren onze beloning.

Een geslaagde Koning van Spanje weer voor mij. Goed gezelschap, mooie omgeving, tevreden over het op de been blijven. Hopelijk is het volgend jaar beter weer, maar zelfs in deze regen heb ik genoten!

P.s. ik ben blij dat ik de douches niet hoefde schoon te maken, wat een modderbende!!!

14 gedachtes over “Koning van Spanje 2012

 1. Wat een goede beschrijving… het is net of ik er zelf bij was.. ;-))
  Lekker gelopen, hulde!! Zeker na al die blessures, net op tijd klaar voor deze loop

 2. Ik heb het al lopend de hel der Spanjolen genoemd in plaats van de Koning van Spanje. Maar wat wat was het een geweldige ervaring als eerste trail voor mij. Volgend jaar zeker weer!

 3. Het was weer genieten dus daar in het zuiden in de modder en in de regen.
  En blijkbaar is het ook allemaal nog goed gegaan ook, ik lees tenminste niets over kwetsuurtjes; dus dat is helemaal mooi!

 4. Jullie hebben duidelijk weer met volle teugen genoten op de Limburgse heuvels met de regen en modder op het lijf 😉
  En toch was ik blij ervoor gekozen te hebben niet te gaan. Hier heerlijk in het zonnetje op asfalt gelopen 🙂
  Blijven genieten van het lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s