Pre-Ameland Run

twitter, Uncategorized, VFF, vibram five finger

Omdat Ameland 1 een groot succes was en Ameland 2 nog heel even op zich laat wachten, vonden een aantal Amelandgangers het tijd voor een voorproefje. Er gingen wat mailtjes en tweets heen-en-weer en afgesproken werd om op 15 september met een groepje te gaan hardlopen. Ergens op de Utrechtse Heuvelrug, in de buurt van het Henschoten meer.

Een groepje van 6 man/vrouw verzamelde zich vanaf 10.30. Het was een weerzien met sommigen (Marcel, Ronald en Edwin) en een zeer prettige kennismaking met anderen (Nesrine en Yvonne). Dit is de halve club van Ameland, maar als de pret en gezelligheid verdubbeld gaan worden, dan beloofd dat nog wat! Ronald had een mooi rondje uitgezet door de omgeving, maar doordat de dames hier en daar nog wat last hebben van een pijntje en/of blessure en/of onzeker zijn over het te lopen tempo, besloten we tot het tijdelijk opsplitsen van de groep. De dames lopen eerst een stuk via fietspad naar het 1e meetingpoint, terwijl de heren via bospaden een iets langere aanlooproute nemen.

Dat we ergens op de Utrechtse Heuvelrug lopen is te merken. Echt vlak is het fietspad niet en heuvelop is het flink werken. Maar bovenaan mogen we het bos in richting de Pyramide van Austerlitz. We zijn er nog niet zo lang als de mannen aankomen en we kunnen poseren voor een foto-momentje. Mooie pyramide neergelegd door een generaal in het leger van ene Napoleon. Jammer dat we entree moeten betalen om naar boven te gaan en nog jammerderder dat niemand geld bij heeft. Dus bewonderen we het bouwerk alleen van onderaf en lopen we gezamenlijk verder voor de rest van het rondje.

Klein stukje terug, waar we net omhoog zwoegden, lopen we nu rustig omlaag om vervolgens het bos in te gaan. Het tempo ligt laag, maar toch loop ik regelmatig behoorlijk te hijgen. Hoewel de benen goed blijven voelen heb ik totaal geen conditie voor zo’n loopje. Af en toe worden en stukjes gewandeld, gelukkig! Daarna kan ik weer verder. En gelukkig zijn er nog meer foto-momentjes om op adem te komen šŸ™‚

Uiteindelijk word de parkeerplaats weer gevonden, volgens mijn Garmin na 9,5 km maar ik heb hier en daar verkeerd op start en stop gedrukt. Blijkbaar is het toch echt een goeie 11 km geweest. Lang geleden dat ik “zo ver” heb gelopen. Na even opfrissen en omkleden is het tijd voor een hapje. De “Dubbellekker”bus staat voor ons klaar op de camping en we laten ons de frieten en vette happen goed smaken!

Daarna is het tijd om weer afscheid te nemen. Als dit voorproefje voor Ameland een indicatie is voor het weekend in december, dan weet ik zeker dat het weer helemaal goed gaat komen. Lekker lopen, lekker eten en lekker ouwehoeren, wat wil een mens nou nog meer??

7 gedachtes over “Pre-Ameland Run

  1. Zo weer even helemaal bijgelezen. De rode draad is dat het lopen lekker gaat, de kilometers oplopen en je geniet. Helemaal goed dus!
    En met je nieuwe schema zal de progressie alleen maar toenemen. Ga zo door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s