Tisvoorniks 2012

Tisvoorniks, twitter, VFF Spyridon, vibram five finger

Al 11 jaar wordt er in Geldrop een ontzettende leuke loop georganiseerd, de Tisvoorniks. En zoals de naam al doet vermoeden, is het inderdaad voor alle deelnemers helemaal voor niks, geen inschrijfgeld. En als je dan denkt: dat kan dan nooit veel zijn, nou vergeet het maar. Het is ieder jaar weer een super georganiseerd loopje, genoeg vriendelijke vrijwilligers, de verschillende routes goed uitgezet in het bos en over de heide en na afloop een warme douche in de sporthal. En daarna natuurlijk een lange, gezellige nazit in het buurthuis. Met andere woorden, alle ingredienten voor een geslaagde dag zijn aanwezig.

De start van de marathon, de 30km en de halve marathon waren om 10 uur, de start van de andere afstanden pas relext om 11 uur. Ruim op tijd waren manlief (hij voor de 10km) en ik (voor de 15km) aanwezig in het buurthuis om onze startnummers op te halen en een kop koffie te drinken met @GertN @Maurieske en @AnsvanJohn. Tegen 11 uur gingen we naar de sporthal om onze tassen in te leveren en daarna naar de start. Het startschot viel redelijk snel en toch nog onverwacht en hop weg waren we.

Gert en ik zouden samen lopen. Hij wilde langzaam lopen en ja, met wie kan hij dan beter meelopen dan met mij??? Het beloofde vandaag een onstuimige loop te worden, door de voorspelde wind. Aan de kust werd zelfs windkracht 10 verwacht, in het binnenland gelukkig wel minder, maar volgens de voorspelling toch kracht 5/6. De 1e kilometers gingen nog makkelijk met de wind schuin achter en hier heb ik toch iet of wat ingehouden, met het oog op de terugweg.  En het 1e deel over de heide was gewoon vliegen met windkracht 6 in de rug. Maar ja, dan weet je natuurlijk wel, dat je nog terug moet richting Geldrop en dat die heerlijke rugwind ook tegenwind gaat worden. En ja hoor, na een zoveelste bocht, draaiden we en kregen die storm tegen ons. Daar werd het wel even ploeteren. Maar ach, als de wind je de adem beneemt, het zand je om je oren vliegt… tsja, dat heeft ook wel wat. Lekker doorlopen dus en bikkelen tegen de wind in. Gelukkig zitten er genoeg bochtjes in het parcours, dus na enkele kilometers werd het weer minder en konden we weer normaal ademhalen.

In Geldrop zit het venijn in de staart. Denk je er bijna te zijn, dan kom je een aantal zandduinen tegen. Door de regen van de afgelopen weken hadden we nog geluk dat het zand niet enkeldiep was, maar moeilijk begaanbaar blijft het. Na de zandduinen nog een zandvlakte over, laatste stukje bos en dan draai je het dorp weer in en hoor je de omroeper al. Laatste kilometer gaat in, de laatste bochten en dan nog even aanzetten en uiteindelijk komt de finish weer in zicht. Over de finish in mijn langzaamste tijd ooit in Geldrop, maar wel op de vff en dus weer een stukje verder op die “zwemvliezen”. En dat was de bedoeling.

Na de warme douche, werd het tijd voor de nazit. Altijd gezellig daar in Geldrop. Vele bekenden en gespreksstof voldoende. Langzaam komen de deelnemers aan de halve marathon en de 30km ook binnendruppelen. Ook @tienray en @hardlopendeboer komen tevreden binnen. Na de soep even naar buiten om op @iKitty te wachten die de 30km solo volbracht in de storm, knappe prestatie!. En na nog een kop thee, weer naar buiten om het treintje op de marathon binnen te halen. En daarna natuurlijk weer terug naar binnen om warm te worden en verder te praten. Pas tegen 4 uur ging ik naar huis. Met het vaste voornemen om volgend jaar zeker weer te starten in Geldrop. Dan misschien een keer voor de halve marathon?

Advertenties

10 gedachtes over “Tisvoorniks 2012

  1. Ook dit jaar was het zeker weer de moeite waard om vroeg in de ochtend de rit naar Geldrop te maken. Dat lopen was zwaar, mooi, leuk, maar de nazit was vooral gezellig. Leuk om vele bekenden weer te zien en spreken. Deze lijn lekker doortrekken en genieten van de geplande halve op Ameland.

  2. Het was zeker de moeite waard om in totaal iets meer dan 300 kilometer te rijden. Wat een supermooie loop en dat voor niks. De wind had van mij wat minder gemogen. Leuk je weer ff te zien. Toch weer 15 km op de VFF

  3. Wat een schitterende loop is het he, dat het kan ook zo maar voor noppes.
    Gewoon genieten.
    En je blijft lekker gaan, steeds ietsie erbij op de vff; op de ameland alle 21 kms op de vff?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s