Vooruitblik op hardlopend 2013

Trailrunning, VFF Spyridon

Eigenlijk zonder dat ik er echt over na gedacht heb, zijn mijn hardloopdoelen voor 2013 opeens vastgelegd. Blijkbaar weet ik heel goed wat ik wil, als ik er maar niet zo veel over blijf denken, wikken en wegen, twijfelen en dubben.

Dat ik lopen op onverharde paden en genieten op de trails leuker vind dan het zo hard mogelijk van start terug naar finish te lopen over de weg, stond al vast. Maar dat ik me het komende jaar blijkbaar ga toeleggen op het onverhard lopen wist ik zelf niet.

Totdat ik me dus in een vlaag van verstandsverbijstering inschreef voor de Beartrail 2013. Een wedstrijd die pas in oktober zal plaatsvinden. En ik heb me nu al ingeschreven… Ruim op tijd dus. En dan komt nog het ergste: ik schreef me niet in voor de 14 km, nee ik was overmoedig en kruiste het hokje 37 km aan….. Oei, wat was ik denkende….. 37 hele kilometers en niet door een echt vlak en makkelijk gebied. Maar ik weet me nog goed te herinneren van afgelopen keer, dat ik het zo jammer vond dat ik bij de kruising 14 km/37 km het zo jammer vond dat ik terug naar de finish moest.

Dus…. de grote uitdaging van komend jaar gaat de Beartrail worden op 26 oktober. Maar zoals altijd wel een disclaimer erbij: wat niet lukt, dat lukt niet. Ik ga me er niet een nieuwe blessure voor op de hals halen. Trails lopen is vooral genieten en zo moet het voor mij vooral blijven. En ik geniet liever “maar” 14 km, dan dat ik niet kan lopen door een blessure en weer een tijdje uit de running ben.

En toen zag ik gisteravond dus dat de inschrijving voor de Trail des Fantomes was geopend. En voor ik het in de gaten had, was mijn inschrijving voor de 25 km een feit. Een trail die niet bekend staat als makkelijk, waar je sommige stukken heuvelop je jezelf langs een ketting omhoog moet trekken en waar sommige stukken heuvelaf behoorlijk steil zijn, om het maar zwak uit te drukken. Vanmorgen heb ik wat youtube filmpjes zitten kijken en ik vraag me af waar ik aan begonnen ben…… Maar ik heb er toch nu al zin in!! 🙂

Dus, zonder nadenken, zonder enig plan, staan mijn hardloopdoelen nu al vast. En het jaar moet nog beginnen. We gaan zien wat we ervan kunnen maken. Hopelijk willen mijn trainers me weer helpen en ondersteunen in de aanloop naar deze wedstrijden. Ik heb er alle vertrouwen in, dat met de juiste aanpak, het helemaal goed gaat komen!

Advertenties

8 gedachtes over “Vooruitblik op hardlopend 2013

 1. Ik loop met je mee op die 37 van de Bear trail. 🙂 Die trail is te mooi om te laten lopen. Trail des Fantomes moet ik nog even over denken i.v.m. zomervakantie en vakantie planning en dergelijke.

  Komt de Koning van Spanje ook nog op je planning? Inschrijving zal binnenkort wel starten.

 2. Zo , je bent inderdaad heel wat van plan in 2013.
  Maar je bent al aardig op weg dacht ik zo 🙂
  Het gaat je vast lukken , ook zonder blessures .
  In ieder geval petje af voor je 😉

 3. No guts no glory! 😉
  Je hebt het afgelopen weekend weer een mooie stap gezet in de richting van de doelen voor 2013 en met de hulp van de trainer gaat het zeker lukken. Heel blijven, genieten en gaaaaan….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s