Utrechtse Heuvelrug Trail

Hardlopen, Trailrunning, Uncategorized, VFF Spyridon

Al een paar jaar wordt er op een trailrunners website een klassement bijgehouden van het lopen van de UHT. Ooit was er iemand die de route (31 km) uitzette en daar werd een soort wedstrijd van gemaakt. Iedereen kan het lopen, wanneer hij/zij wil en de tijden geef je dan door. Door al die berichtjes werd ik wel nieuwsgierig naar de route en het gebied dat heel mooi moest zijn. En toen Claudette ook zei dat ze er wel eens wilde lopen, was een plan snel gemaakt. Yvonne wilde ook meelopen en dus werd afgesproken om op 5 oktober van Veenendaal naar Driebergen te lopen, een route van zo’n 25 kilometer. Niks niet voor het klassement, maar gewoon lekker op ons gemakje, gezellig samen en genieten van de omgeving.

Om 11 uur verzamelden we op station Driebergen en namen de trein naar Veenendaal. Onderweg vroegen ons al af waar we aan begonnen. 20 minuten met de trein gaat best snel, maar het was toch wel een aardig eindje teruglopen…. Op station Veenendaal werden de garmins aangezet. Alle3 hadden we de route erin staan, dus fout lopen zou niet moeten kunnen….. Het begon al met de garmin van Claudette,  ze had de verkeerde om haar pols, die van haar man en hierin stond dus geen route. Althans… niet de route die wij wilden lopen. Gelukkig hadden Yvonne en ik de route wel, dus dat zou goed moeten komen.

DSC_0340

eenzameeikKlein stukje door Veenendaal en al snel kwamen we in een bosgebied, het Amerongse bos met daarin de Amerongse berg. En daar bovenop de Eenzame Eik. Raar als je ergens nog nooit geweest bent, dat je sommige dingen onmiddellijk herkent.

Af en toe werd er even gestopt, plaspauze, rugzakje goed aansnoeren, garmin goed bekijken maar de eerste kilometers gingen vrij makkelijk. Tot zo’n 6 km, daar wist garmin niet meer waar we naartoe moesten. Dat wij verkeerd keken, dat kan natuurlijk niet! De ene garmin wees links aan, de ander rechts….. we kozen voor rechts en waren gelijk helemaal van het garmin-padje af. Toch maar doorgaan, ergens zouden we de route vast weer oppikken. En dat deden we ook. Na 2,5 km stonden we weer op de plek waar we verkeerd liepen. Nu kozen we dus voor links en joepie, vanaf hier zaten we weer op de goede weg, vanaf hier ging het weer goed.

Jammer alleen dat de garmin van Yvonne vanaf hier niet meer mee wilde werken. Vanaf nu waren we dus aangewezen op mijn garmin, die niet echt heel betrouwbaar is. Maar zo lang hij het deed, ging het goed en langzaam maar zeker gingen we vooruit, richting ons doel: station Driebergen. Ergens halverwege liet mijn garmin weten een “low battery” te hebben. O-o….. zouden we het redden of hopeloos verloren lopen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug?? Gelukkig stopte garmin pas 1,5 km voor het station en wisten we toen al hoe we op het station moesten komen.

IMG-20131006-WA0001De UHT (of in ons geval een deel van de UHT) is een mooie route door het bos. De natuur is in deze tijd van het jaar ook erg mooi. Wat ik wel jammer vind is dat het voornamelijk over brede paden gaat. Regelmatig zag ik links en rechts mooie smalle paadjes, maar die konden we niet nemen, want dan waren we de route kwijt. Het was een prima training, nog niet eerder heb ik 28 kilometer gelopen, dus was het weer een stapje verder over mijn grens heen (dat Parijs nog 14 km verder is, daar wil ik nog he-le-maal niet aan denken!!) We hebben rustig gelopen, snelheid was het doel niet, de afstand overbruggen wel. Ik heb er zeer van genoten en ga dit zeker nog eens herhalen. Waarschijnlijk niet deze route, want er zijn nog vele mooie natuurgebieden in Nederland waar ik graag eens wil lopen. Het gezelschap van Claudette en Yvonne was me zeer aangenaam. We gaan het zeker nog eens herhalen!

Advertenties

5 gedachtes over “Utrechtse Heuvelrug Trail

  1. Mooie route, en als dat dan ook nog helemaal vrij van pijntjes gaat, is dat extra genieten.
    Ik heb er ook gelopen, en ook eens totaal de weg kwijtgeraakt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s