Brabantse Kluis Trail

Trailrunning

De laatste keer dat ik een trail liep….?? Ik denk dat het vorig jaar maart in Parijs was, de EcoTrail. Lang geleden dus. Te lang geleden! Afgelopen zaterdag deed ik mee aan de Brabantse Kluis Trail. En dat voelde me toch goed!! Niet dat het makkelijk ging, wel omdat ik heb genoten van begin tot eind!

met mandy

Voor de start

Rond 11 uur loop ik de binnenplaats van het Missieklooster in Aarle-Rixtel op. Ruim op tijd voor  startnummer ophalen en een praatje met Mandy en de andere Inknburn-dames.  Tegen 12 uur krijgen we de briefing met uitleg over de uitpijling met linten en daarna mogen we door de koeienstal naar de start. Klaar voor 20 km trailen. Althans…. zo klaar als ik kan zijn met m’n matige opbouw en nog steeds beperkte conditie, maar met het vertrouwen dat ik die 20 km uiteindelijk zou finishen.

water

Natte voeten in de laatste paar km

Ik start achteraan, het plan is om van begin af aan m’n eigen tempo te lopen en me niet te laten opjutten door wie dan ook. Mandy stuur ik vooruit, niet wachten, gaan! Het parcours is fijn afwisselend, hoog gras, bospaden, trailpaadjes, weilanden, door hekjes, een keer over een hek en in de laatste kilometers nog door een slootje. Precies zoals een trail dus hoort te zijn.

En precies zoals (voor mij) bij een trail hoort, loop ik ergens verkeerd. Zoveel lintjes aan de bomen, zoveel vlaggetjes in de grond. En toch lukt het me om een afslag te missen en even niet meer te weten waar ik ben en waar ik heen moet. Maar gelukkig heb ik het zelf snel in de gaten en kan ik teruglopen om de juiste route weer op te pikken.

ikEn dan is daar de finish. Heerlijk gelopen, best blij dat ik deze afstand zonder problemen (al wandel ik te vaak naar m’n zin) weer aankan. Niet moe en het idee dat ik nog wel een stukje verder zou kunnen op deze manier. Mandy staat me al op te wachten. Een fijn onthaal plus chips en chocolade bij de finish, wat wil een mens nog meer? Samen lopen we naar de binnenplaats van het klooster terug en daar mogen we (ipv een medaille) een biertje bestellen met de gekregen consumptiebon. Een lekker witbiertje wordt het, want meteen in de auto stappen was toch al geen optie 🙂

bierEén voor één vertrekken alle lopers, het wordt steeds rustiger op de binnenplaats. Maar Mandy en ik vinden het hier wel prima. Biertje, lunch, koffie, zon, prettig gezelschap, wat wil een mens nog meer? Ja, een betere conditie, dat dan nog wel. Maar daar wordt hard aan gewerkt!

En dan nu, op naar de volgende trails, op naar meer kilometers, op naar een betere conditie! Proost!

Een gedachte over “Brabantse Kluis Trail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s