Biertje?

Uncategorized

Corona…. een week of 3 geleden deed ik er nog wat lacherig over, want in Nederland zou het vast wel meevallen. Maar wat kan een mens een ommezwaai maken zeg! Wat een drama is dit geworden. Wilde ik zo’n 3 weken geleden mijn sociale leventje absoluut niet opgeven, want waarom zou ik? Nou, ondertussen weet ik beter. Helaas!

Ondertussen zit ik zo goed als iedere avond en ieder weekend alleen thuis op de bank. Ik mis vrienden, ik mis het erop uit kunnen. Ik wil uit eten, naar concerten. Ik wil biertjes drinken met vrienden. Ik wil samen naar buiten. Maar op dit moment gaat het niet om wat IK wil. Op dit moment gaat het erom dat virus samen tot stoppen te brengen en daar zullen we allemaal een bijdrage aan moeten leveren.

De meeste avonden en ook het grootste deel van het weekend zit ik uit voorzorg alleen thuis. Althans, als ik niet bezig ben met verhuisverplichtingen. Want verhuizen moet gewoon doorgaan. Dat valt niet uit te stellen. Over 10 dagen is ons huis in Dommelen niet langer meer van ons. Afspraak met de notaris is gemaakt, hypotheek van de koper geregeld. Dat huis moet dus leeg. En dat betekent naar de stort en naar de opslag.

En 3 dagen daarna teken ik voor mijn eigen huis. Eindelijk, na ruim 2 jaar in een studentenhuis, kan ik weer door met mijn toekomst. Dus ook daarvoor zal ik over straat moeten. En een algehele sociale distance is dan niet mogelijk, want er zal toch wat gesjouwd moeten worden. In plaats van alles op 1 dag te verhuizen ga ik het nu in delen doen. Iedere dag een beetje en met minder hulp per dag.

Binnen 6 dagen daar weer na, moet ik mijn huurkrot uit zijn, die moet leeg opgeleverd worden voor de volgende. Alleen maar alleen thuis zitten is dus niet mogelijk. Inpakken kan ik alleen, verhuizen niet. Sociale distance zoveel als kan, maar wel noodgedwongen met een paar uitzonderingen. Gelukkig hoeft er vanuit Eindhoven niet zo veel naar Geldrop, dus met minimale hulp moet dit mogelijk zijn.

Wat zou ik graag gaan rondkijken bij de meubelboulevard. Bij het tuincentrum en bij de doehetzelf. Zo’n ongelooflijke zin om ideeen op te doen voor mijn eigen huisje. Welke kleuren wil ik op de muren? Welke meubels wil ik straks kopen? Wat ga ik met mijn tuintje doen? Voorlopig zal ik het moeten doen met woontijdschriften, met pinterest, met rondneuzen op internet.

Gelukkig is het anders regelen van mijn verhuizing, voor mij het enige probleem in deze situatie. Iedereen in mijn omgeving is voor alsnog gezond. Ik heb werk en hoef niet bang te zijn om dat kwijt te raken. Over 13 dagen heb ik een huis. Het wordt lente, ik kan straks lekker in de tuin zitten. Hoewel ik het graag anders had gezien, weet ik dat voor veel mensen in Nederland, in de hele wereld, hun leven totaal op z’n kop staat. Geliefden ziek of zelfs overleden, hun inkomen kwijt. Voor veel mensen is die toekomst opeens niet zoals ze dachten dat het zou zijn. Mijn toekomst gaat ook veranderen, maar ten goede en als ik daarvoor voorlopig alleen op de oude bank moet zitten, of alleen in de tuin, dan moet dat maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s