Trail d’Uden

Uncategorized

Er was al langer sprake van, maar het kwam er steeds niet van. Maar vandaag dan eindelijk wel: een loopje in het mooie (trail)gebied rondom Uden, met als gids Tiny. En om de gezelligheid nog wat op te voeren, was ook Kitty van de partij.

Na een kop koffie en wat bijpraten, vertrokken we vanuit huize Tiny voor onze Trail d’Uden. De 1e kilometer was nog over asfalt, maar zodra we onder de A50 door waren konden we kiezen: of over de weg, of over een gras/zandpad. De keuze was voor Kitty en mij heel duidelijk. Hoewel we over veel dingen hetzelfde denken, verschillen we hierin duidelijk 🙂 Maar na 3 km had Kitty geen keuze meer en gingen we door weilanden, over wildroosters en tenslotte het bos in.

DSC_0011En niet zomaar bos, hier begon het echte trail lopen pas. Heuvel op en af en door mul zand. De soepele, makkelijke kilometers zaten er duidelijk op, het werken begon hier. Als 2 hijgende trekpaarden liepen we achter een soepel lopende Tiny aan, die regelmatig achterom keek of wij nog volgden…… We liepen eerst onderlangs de machtige toppen van de duinen, maar we zagen natuurlijk de bui al wel hangen….. Maar voor alsnog werden we gespaard, na het bos en de zandpaden liepen we door een vlak, verhard stuk, waar we relatieve rust kregen. Nou, die rust hadden we nodig, want daarna mochten we dus die duinen/heuvels/bergen op. Via single-tracks omhoog en omlaag om daarna weer omhoog te gaan. Afdalen door mul zand en onderaan gekomen maar weer omhoog. Hijg hijg hijg. Maar o wat kan ik hiervan genieten! Afzien en genieten, heerlijk!

DSC_0015

En dan even uitrusten, met het excuus van: even een fotootje maken! 🙂

Na een goeie 10 kilometer kwamen we het bos weer uit en konden we het zand uit onze schoenen schudden voor de terugweg. Zelfde weg terug als we gekomen waren, maar zelfs toen was het goed dat we onze gids bij hadden, want ik zou het niet in 1x terug gevonden hebben. Laatste stukje Uden en dan zijn we weer terug waar we begonnen, 15 kilometer en 2 uur later.

Na een frisse douche (hardnodig!) krijgen we een heerlijk soepje van Sjan met een lekker stokbroodje erbij. We zitten gezellig aan tafel en praten over van alles en nog wat. Het wordt snel later en later en uiteindelijk is het hoog tijd om weer naar huis te gaan. Tiny en Sjan, bedankt voor de gastvrijheid, als het mag, kom ik snel weer terug voor een heerlijke heuveltraining!

9 gedachtes over “Trail d’Uden

  1. haha tja er is een duidelijk verschil tussen ons… maar ik heb vandaag toch genoten en zou het zo weer doen, ondanks het zand en die k*t heuvels… ;-))
    Wat liep je soepel en makkelijk die heuvels op! Jaloers!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s